Support one of our collectors
Donate
Team Rynkeby: Haugaland

Stian Torland

Hvert femte barn med kreft overlever ikke. Hjelp oss å støtte denne viktige saka!

Navn: Stian Torland og Lillian Kjørberg Torland
Sivilstatus: Gift
Rolle i laget: Rytter/trekklagskaptein og service

Historien til familien Torland startet våren 2014. To ensomme sjeler på hver sin kant av landet møttes på Møteplassen, og det sa klikk og pang og alt det der! Ganske så typisk, og kanskje heldig for oss også, var det at Stian skulle ut på enda et av hans sykkeleventyr den sommeren. Han skulle sykle langs grensen til det 10000 kilometer lange jernteppet, The Iron Curtain, fra Grense Jakobselv nord i Norge til Bulgaria og Svartehavet.

Tidligere år hadde han allerede rukket å sykle fra Nordkapp til Lindesnes sammen med broren (2011) og fra Danmark til Italia sammen med søsteren (2012), for så å gjennomføre Trondheim – Oslo i 2013. Mens Stian syklet på kryss og tvers i Europa, hadde jeg, Lillian, mer enn nok med volleyball og en liten treningstur i Baneheia. Sykkelen ble nemlig parkert da jeg flyttet til Kristiansand som 19-åring.

Men så, elleve år senere, ble livet snudd på hodet for oss begge. For å vinne syklistens hjerte hadde jeg ikke så mange andre valg enn å bli med på galskapen. Formen var mer eller mindre helt fraværende, men jeg syklet fra Gdansk til Lübeck i løpet av tre uker. Og jeg kapret drømmemannen!

Da Stian kom hjem igjen etter fire måneder på sykkelsetet, gikk det fort i svingene. Basen ble Fitjar, og Lucas ble født høsten 2015. Deretter ble det husbygging og bryllup, før Sverre så dagens lys høsten 2017. Alt lå til rette for at vi skulle ha et liv fylt av glede og positivitet. Lite visste vi om at jeg skulle bli syk og måtte operere etter hvert svangerskap. Lite visste vi om at Lucas måtte tilbringe flere uker på sykehus på grunn av langvarig høy feber, luftveisproblem og dårlig allmenntilstand. Lite visste vi om at vi skulle bli kjørt med blålys til Haugesund sykehus få timer etter Sverre ble født fordi han ikke hadde det bra. Dette var en ny frykt for oss å kjenne på!

Den brutale hverdagen gjorde det naturligvis vanskelig for Stian å opprettholde syklingen. Da han høsten 2018 kom over en annonse om Team Rynkeby, ble vi fort enige om at han skulle søke. Det å få mulighet til å være med på et så viktig sykkeleventyr kunne han ikke la gå fra seg. Det ble tidlig klart at resten av familien og svigermor skulle være med på reisen, i egen bil til Paris. Det er ingen tvil om at Stian følte seg privilegert som hadde familien med på tur. Ingen av oss glemmer synet da guttene løp mot pappa da han kom syklende inn til hotellet. Tårene strømmer fortsatt på når jeg tenker tilbake på dette øyeblikket. Det er akkurat det øyeblikket som beskriver formålet med turen – at en pappa eller mamma skal få mulighet til å omfavne barna sine!

Samholdet i gruppen på vei mot Paris var helt fantastisk. Stian opplevde det innenfra, og jeg fikk se det utenfra. Vi har lært at det å være sårbar, samt å vise det, er en mye større styrke enn det mange tror, og det var vel da vi satt på Sardinia en uke etter målgang i Paris at vi begge kjente at dette var noe vi måtte oppleve sammen. Søknaden om å få bli en del av laget i 2020 ble sendt, og nå sitter vi her – Stian som syklist og trekklagskaptein og jeg som en del av serviceteamet.

For oss handler det om så mye mer enn å støtte en organisasjon. For oss handler det om å støtte noen som du vet jobber hver dag for at våre aller kjæreste skal få et godt liv. Gjennom livet har vi erfart at det som gjerne kan føles som alvorlig for oss, kanskje ikke er så ekstremt alvorlig når man setter det opp mot det andre går gjennom. Vi har lært at det ikke handler om hvem som har det verst, men at det handler om å gjøre det vi kan for at alle skal ha et så godt liv som mulig. Med vår deltakelse i Team Rynkeby ønsker vi å vise at det går an å komme seg på beina igjen, å sette seg mål og fullføre dem. Vi ønsker å kunne bidra med å skape engasjement rundt en viktig sak, og vi håper vi kan samle inn viktige midler til Barnekreftforeningen. Vi har ingen å miste! Tenk om vi kan bidra til at noen får et bedre liv, et smertefritt liv, eller til og med kan vinne kampen mot kreften.

Collection

0,00 NOK

Spread the message